
Bereiding
Stap 1
De eendenborst wassen en droogdeppen. Nu haaks op de draad snijden
in ca. 1 a 2 cm dikke plakken snijden.
Stap 2
De knoflook pellen, doormidden snijden en de stuken eend er mee in wrijven.
Vervolgens de eendenborst betrooien met gemberpoeder en peper.
Stap 3
De wijn en de ketjap samen in een grote kom. En hier de stuken eendenborstNetjes in mengen en het geheel +/- 6 uur in de koelkast zetten te marineren.
Stap 4
De eendenborst uit de marinade halen en deze op kamer temperatuur laten komen. Laat de eendenborst goed uitlekken. De eendenborst 5 min direct (boven de kolen op het rooster) Op de BBQ. Regelmatig omdraaien
Stap 5
Snij de ui in ringen en de wortel en prij in reepjes. Verhit de olie in een pan en de groenten even roerbakken. Voeg de Maïzena toe en blus het geheel met de azijn en de bouillon. Breng dit rustig aan de kook en laat dit voor ca. 5 min sudderen. De saus op smaak brengen met zout en kersensap.
Eetsmakelijk
Ingrediënten
- 600g eendenborst zonder been
- 1 teen knoflook
- Peper
- Gemberpoeder
- 1/8 l Pinot Noir
- 6 el ketjap
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 preistengel
- 2 el olie
- 1 el maïzena
- 4 el azijn
- ¼ l vleesbouillon (instant)
- Zout
Voorbereidingstijd: 20 min
(marineertijd niet meegerekend)
Bereidingstijd: 20 min
Wij raden u deze wijn aan
Voor dit mooie gerecht hebben wij van wijn in stijl
de volgende wijn geselecteerd.
De Noir V. van Weingut Bürgermeister Schweinhardt
Deze Prachtige wijn met de smaken krachtexplosie van zwart fruit